Dossier AEM núm. 4

Els pioners de la decoració

Revista digital en format PDF.

Les darreres jornades de Parlem de… es van dur a terme el març de 2023 es van dedicar als pioners de la professió de decorador a Catalunya. S’hi va voler retre homenatge i fer un reconeixement a aquells primers professionals que ja des de finals de la dècada del 1920 es van començar a designar ells mateixos amb el nom de decoradors, conscients de pertànyer a una nova professió malgrat que molts d’ells eren moblistes que es dedicaven a projectes d’interiorisme d’espais privats i públics i que han estat majoritàriament oblidats o poc tractats en la historiografia contemporània.

En aquesta publicació monogràfica s’han recollit les ponències exposades a les jornades dutes a terme per especialistes. Així, hem pogut descobrir uns autors que van desenvolupar unes obres plenes de modernitat. De fet, el segon quart del segle XX va ser un període convuls i apassionant en què els projectes dels decoradors catalans es van fusionar amb la renovació formal que provenia dels moviments internacionals.

Amb l’objectiu de treballar els pioners de la decoració es va delimitar el marc temporal de les conferències, les quals abraçaven les obres dels decoradors que estaven treballant dels de finals de la dècada del 1920 fins a la dècada del 1950, i es van ometre intencionadament els arquitectes catalans que en aquest període també treballaven en el disseny d’interiors, els quals ja han estat motiu d’estudis més aprofundits.

Si ets Soci de l’AEM, demana el teu codi a info@estudidelmoble.com
per descarregar gratuïtament la publicació.

Sumari Dossier Núm.4

(fes clic sobre cada títol per veure l’autor, imatges relacionades i el resum de l’article)

Editat per l’Associació per a l’Estudi del Moble
Direcció: Núria Gil
Comitè Científic: Mónica Piera i Núria Gil
ISSN: 2696-5712
Data publicació: 2023
Núm. pàgines: 254
Edició en català
Comitè Editorial: Mónica Piera, Núria Gil, Núria Ruiz, Tomás Sevillano i Silvia Mateos
Copyright dels textos: Els autors
Copyright de les fotos: Els il·lustradors i fotògrafs
Coordinació i publicitat:
Silvia Mateos
Gestió Digital: Nacho Granero
Disseny i compaginació: Anversal
Correcció lingüística: Traductorum

Amb el suport de: