RUTA 2: GÒTIC

El mueble salta a las calles de Barcelona

Museu Frederic Marès

Ens rebran Ernest Ortoll i Montse Torras,  conservadors del museu

El Museu Frederic Marès conserva les col•leccions que l’escultor Frederic Marès (1893-1991) va donar a Barcelona el 1946 i s’organitza en dues seccions: l’Escultura, on predomina l’obra hispànica des de l’època antiga fins al segle XIX, el Gabinet del col•leccionista, que reuneix milers d’objectes que documenten la vida i costums del passat, fonamentalment del segle XIX. Frederic Marès també es va interessar per col•leccions d’arts decoratives -orfebreria, teixits i indumentària, i mobles-.

Adreça

Plaça de Sant Iu, 5
Telef: 93 256 35 00

Horaris

Visites guiades, 25 i 26 de maig

Matins: 10:00 h
Tardes: 16.00 h

Visites liures, del 27 al 29 de maig
De dimarts a dissabte:
10:00 h – 19:00 h
Diumenge: 11:00 h- 20:00 h

Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona

Ens rebrà Àngels Busquets, tècnica superior de l’AHCB i Joan Güell, historiador de l’art

Institució arxivística i cultural centenària dedicada a la preservació del patrimoni documental de la ciutat i a l’impuls de la recerca i la divulgació històrica.

Molt més que un arxiu per la varietat i globalitat de materials: manuscrits, impresos, mapes, plànols, dibuixos, gravats, cartells, goigs, programes d’activitats culturals, naips, publicitat, testimonis orals, llibres, diaris, revistes.

La riquesa i diversitat dels fons documentals, bibliogràfics i hemerogràfics aplegats l’han convertit en un centre patrimonial, d’investigació i de recerca històrica de referència, no només a Barcelona sinó en el conjunt del país, amb una projecció internacional per l’interès dels fons conservats.

 

L’Arxiu conserva 2 espais emblemàtics, construïts en la reforma duta a terme per l’ardiaca Lluis Desplà, a finals del segle XV i primer decenni del segle XVI en clar estil renaixentista: la sala Massana i la Sala Dalmases.

Adreça

La Casa de l’Ardiaca,
C/ de Santa Llúcia, 1
Telef: 932 56 22 55

Horaris

Visites guiades, 25 i 26 de maig

Matins: 10:00 h
Tardes: 17.00 h

Centre d’Artesania de Catalunya CCMA
Ens rebrà David Places, promoció cultural Artesania de Catalunya

El centre d’Artesania de Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) treballa per fomentar la transversalitat d’un sector obert i dialogant amb la seva societat.

Entre les seves funcions destaquen: afavorir la modernització i l’adaptació a l’entorn actual de l’estructura artesanal de Catalunya, fomentar la representació, la presència i el coneixement a Catalunya i a l’exterior del sector de l’artesania catalana i vetllar per la formació artesanal, la vinculació amb la reinserció laboral i la cohesió social.

També és el punt de trobada i nexe d’unió entre el sector artesà i la societat local i internacional.

Adreça

C/ Banys Nous, 11
Telef: 93 467 46 60

Horaris

Visites guiades, 25 i 26 de maig

Matins: 13:00 h
Tardes: 18.00 h

Visites liures, del 27 al 29 de maig
De dilluns a dissabte:
10:00 h -20:00 h
Diumenge: 10:00 h- 14:00 h

Inscripcions a Rutes

​Per realitzar la seva reserva a les rutes, cal inscriure-s’hi preferentement el telèfon 93 256 67 85 de dilluns a divendres de 09:00 a 13:30 hores. Fora de l’horari d’oficina pot enviar un email a congreso1@estudidelmoble.com

*Totes les visites compleixen amb la normativa sanitària en matèria de COVID-19
** Cal tenir en compte que, a causa de la situació actual de restriccions, els aforaments estan limitats i molt controlats. Així, les reserves es faran per rigorós ordre d’inscripció.