Converses al voltant de l’exposició de Joan Llor

Vídeos d'experts en gestió forestal, moble i arquitectura

Activitats paral·leles de Joan Llor. Mestre fuster d'Olot

L’exposició Joan Llor. Mestre fuster d’Olot (1742-1805) que es va celebra al Museu de la Garrotxa a Olot va comptar amb una sèrie d’activitats paral·leles.

En aquest post volem recordar dos d’elles, dins del cicle de converses amb experts amb molt de coneixement relacionat amb el mobiliari o la gestió forestal. Aquests dos temes van ser fonamentals a la mostra dedicada al fuster històric d’Olot, ja que aprofitava les fustes locals per fer uns mobles d’una extraordinària qualitat.

Mercè Benavent, assistent de la comissària de l’exposició, ha estat la responsable de les activitats paral·leles.

La gestió forestal d’avui donarà resposta als reptes de demà?

Jaume Hidalgo, enginyer de forests i coordinador de l’ONG Sèlvans i Xavi Dot, formador en Paisatgisme i Gestió Forestal van dialogar en aquesta conversa. El títol de “La gestió forestal d’avui donarà resposta als reptes de demà?” obre moltes interrogants sobre el futur del bosc. Us convidem a escoltar la conversa entre els professionals per conèixer l’opinió dels especialistes.

Com el moble antic i vell pot recuperar el seu lloc en l’arquitectura actual

Xavier Monteys, catedràtic de Projectes arquitectònics de la UPC va fer un recorregut per l’arquitectura del segle XX i la seva relació amb el món del mobiliari. En la xerrada “Com el moble antic i vell pot recuperar el seu lloc en l’arquitectura actual” va explicar el paper del mobiliari a la decoració de les cases més icòniques de les arquitectes que van marcar la línia racionalista que va triomfar a la construcció actual.

Si vols conèixer com eren els mobles que es feien servir als projectes de Le Corbusier i altres arquitectes, mira aquest vídeo. Hi trobaràs imatges de l’època que il·lustren quina era la mirada de les figures de la contemporaneïtat envers el mobiliari.

Últimes novetats de l’Associació per a l’Estudi del Moble:

Subscriu-te al nostre AEMnews quinzenal per a no perdre’t cap dels nostres esdeveniments.

    Nom i Cognom (requerit)

    Correu electrònic (requerit)

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.