Blog

De la exquisitez a lo cotidiano

Diálogos entre obras de la Colección Mascort y estudios técnicos de la Associació per a l'Estudi del Moble

Publicació

Títol: De la exquisitez a lo cotidiano.
Autora: Àngels Creus Tuèbols
Any de publicació: 2015
ISBN: 978-84-608-2185-4
Pàg: 228 

Aquesta publicació presenta cinquanta estudis de mobles i els posa en relació amb l’anàlisi de deu obres d’art de la Col·lecció Mascort. Els capítols van encapçalats per textos de reconeguts experts que enllacen les obres i serveixen de fil conductor del discurs dels mobles. Ofereix informació rellevant històrica i tècnica de les obres.

A més a més, adjunta esquemes terminològics de les diferents tipologies de mobles, la qual cosa converteix el llibre en una obra indispensable per a professionals del sector.
Les fotografies a color i l’elegant maquetació ajuden a aconseguir l’objectiu principal de l’obra que és donar a conèixer el valor històric del moble, destacant-ne els seus materials i les tècniques aplicades.

Amb la participació de: Ferran Adrià, M. Paz Aguiló, Jaime Barrachina, Casto Castellanos, Narcís Clavell, Deborah Elvira, Juan José junquera, Diego López de Aragón, Carmen Pascual, M.Ángeles Pérez Samper, Mónica Piera, Sofía Rodríguez Bernis, Lourdes de Sanjosé, Pilar Vélez, Jordi Vergés, Miguel Ángel Zalama

Amb el suport de:

Viatge a Holanda. T’obrim l’innovador Centre de Col•leccions dels Països Baixos

Una oportunitat única per descobrir el Centre de Col•leccions dels Països Baixos (CCNL), la memòria física del patrimoni holandès. De recent inauguració, i tancat al públic, es tracta d’un dipòsit de quatre col•leccions nacionals d’objectes no exposats: el Rijksmuseum d’Amsterdam, el Museu Openluchtmuseum, d’Arnhem, el Palais Het Loo d’Apeldoorn i l’Agència del Patrimoni Cultural (RCE) d’Amersfoort

Llegir més »

Visita a València

San Juan de Ribera impulsa la creació del Colegio-Seminario de Corpus Christi  que es, per la seva modernitat i avantguardisme, un dels centres culturals i artístics més innovadors del Renaixement espanyol.

Llegir més »

Assemblea general de socis 2022

L’Assemblea general de l’Associació per a l’Estudi del Moble (AEM) tindrà lloc  de manera presencial el dilluns 30 de maig a les 12.00 hores en primera convocatòria i a les 12.30 hores en segona convocatòria.

Llegir més »