De l’arbre al moble. Celebrem la tardor al parc

Dimecres, 22 de setembre a les 17.45 h.

Des de l’Associació per a l’Estudi del Moble (AEM) donem la benvinguda a la tardor amb la trobada De l’arbre al moble. Celebrem la tardor al parc, per emfatitzar la rellevància de la fusta com a matèria primera dels mobles.

El dia 22 de setembre, us esperem a la Fundació Ramon Pla i Armengol per observar els arbres dels seus jardins, posar la mirada en la fusta que ens proporcionen, i relacionar-la amb la matèria de la que estan fets els mobles de la col•lecció.

Data i hora: Dimecres, 22 de setembre, a les 17.45h

Lloc: Fundació Privada Ramon Pla Armengol

Adreça: Avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, 114
(Punt de trobada: Davant de la casa particular de Nuria Pla).

Idiomes: Català i castellà

Des de l’Associació per a l’Estudi del Moble (AEM) donem la benvinguda a la tardor amb la trobada De l’arbre al moble. Celebrem la tardor al parc per emfatitzar la rellevància de la fusta com a matèria primera dels mobles.

El dia 22 de setembre, us esperem en la Fundació Ramon Pla i Armengol per observar els arbres dels seus jardins, posar la mirada en la fusta que ens proporcionen, i relacionar-la amb la matèria de la que estan fets els mobles de la col•lecció.

El Taller

Aprendrem a reconèixer les espècies a partir d’un taller dinàmic. Prendrem consciència de com es poden aprofitar les fustes i els fruits de manera responsable i experimentarem amb els cinc sentits diverses espècies de fusta.

Alhora, parlarem del bon ús de la fusta com a matèria primera del passat i present, posant com a exemple mobles de la col•lecció de la Fundació.

Barcelona, ciutat europea del Bosc 2022

L’any 2022 Barcelona serà la Ciutat Europea del Bosc en línia amb la promoció de la biodiversitat de la seva àrea metropolitana, el desenvolupament de tot tipus projectes amb fusta i la renaturalització de l’espai públic.
Des de l’Associació per a l’Estudi del Moble ens sumem a aquesta iniciativa amb el projecte Fusta – Moble – Sostenibilitat, que desenvoluparem des de la tardor de 2021 fins a final de 2023, per a difondre el concepte de la sostenibilitat a través del moble antic i contemporani. Generarem diàlegs entre el patrimoni artístic i el patrimoni natural. De l’arbre al moble. Celebrem la tardor al parc és el punt de partida d’aquest projecte.

Participen: David Miret, Mario Martínez Calveira, Ivette Vilalta, Fátima Roces, Mercè Benavent, Natàlia Guillamet i Ester Grau

Activitat gratuïta – Format Presencial.
Durada aproximada: 2 hores

Inscripcions: info@estudidelmoble.com – 932566785

Amb la col·laboració de:

DAVID MIRET
FUSTERIA