DOSSIER AEM

Dossier AEM és la primera revista digital de l’Associació per a l’Estudi del Moble, una publicació també pensada per poder descarregar-la i imprimir-la.

Es tracta d’una revista monogràfica que, alhora, connecta el moble amb altres disciplines per convidar a la participació estudiosos que treballen en altres camps i enriquir-nos dels seus coneixements.

Agafar una mica de distància i endinsar-se en matèries properes al moble ens sacseja, ens obliga a relativitzar i ens facilita noves mirades i dades fins aquell moment no tingudes en compte.

(Mónica Piera, presidenta de l’AEM)

Núm. 1
Rigalt, família d’artistes: dauradors, pintors i vitrallers

La nissaga dels artistes Rigalt, dauradors, pintors i vitrallers va ser el tema d’estudi central de les jornades del “Parlem de” realitzades el maig de 2020, per primer cop i amb molt d’èxit via online.

Aquesta publicació és una recopilació de les conferències, ara trasllades a articles, presentades pels principals especialistes en aquests artistes. Mitjançant aquests textos fem un viatge a través de les arts aplicades des del segle XVIII fins a mitjans del segle XX gràcies a les generacions de Rigalt que es van dedicar a diverses branques artístiques, sempre amb gran rellevància.

Dediquem el número 1 de Dossier AEM als socis i subscriptors, que havien mostrat interès en una revista digital. Agraïm el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’esforç de tots aquells que han col·laborat en el projecte.

Els articles que us presentem són els següents:

 

 1. L’ensenyament i la pràctica del dibuix en temps dels Rigalt: Del concepte neoclàssic a l’estètica industrial
  Pilar Vélez
 2. Els Rigalt, dauradors del s. XVIII i el seu Llibre de Notes
  Mercè Benavent Portabella
 3. Lluís Rigalt i Farriols. Porta d’entrada al paisatgisme català modern
  Victoria Durá Ojeda
 4. Diseños de muebles de Luis Rigalt en el Álbum Enciclopédico Pintoresco de los Industriales
  Mónica Piera Miquel
 5. Agustí Rigalt (1836-1899). Pintor i projectista: la inspiració historicista en el vitrall
  Sílvia Cañellas
 6. Antoni Rigalt i Blanch y Lluís Rigalt i Corbella, dos generaciones de vidrieros, entre el Modernismo y el Art Déco
  Núria Gil Farré
 7. El Fons Rigalt al Centre de Documentació del Museu del Disseny
  Albert Díaz Mota
 8. Procediments, tècniques i materials entorn dels vitralls del fons del Museu del Disseny
  Jordi Bonet de Ahumada

Editat per l’Associació per a l’Estudi del Moble.
Direcció: Núria Gil
Comitè Científic: Mónica Piera, Núria Gil i Núria Ruiz
Data publicació: 2021
Núm. pàgines: 191
Edició bilingüe, alterna articles en català i castellà  

Producte digital

La nissaga dels artistes Rigalt, dauradors, pintors i vitrallers fa un viatge a través de les arts aplicades des del segle XVIII fins a mitjans del segle XX gràcies a les generacions de Rigalt.

Producte en paper (pre-ordre)

La nissaga dels artistes Rigalt, dauradors, pintors i vitrallers fa un viatge a través de les arts aplicades des del segle XVIII fins a mitjans del segle XX gràcies a les generacions de Rigalt.

Comprar

(producte digital)

Comprar

(producte en paper)

Núm. 1
Rigalt, família d’artistes: dauradors, pintors i vitrallers

Editat per l’Associació per a l’Estudi del Moble.
Data publicació: 2021 · Núm. pàgines: 191 · Edició bilingüe, alterna articles en català i castellà · Direcció: Núria Gil · Comitè Científic: Mónica Piera, Núria Gil i Núria Ruiz · Comitè Editorial: Mónica Piera, Mercè Benavent, Blanca Piera, Ester Grau i Silvia Mateos · Copyright dels textos: Els autors · Copyright de les fotos: Els il·lustradors i fotògrafs · Coordinació i publicitat: Silvia Mateos · Gestió Digital: Mercè Benavent, Ester Grau i Verónica Rejón · Disseny i compaginació: Anversal · Correcció lingüística: Equip Albert Mestres