DOSSIER AEM

Dossier AEM és la primera revista digital de l’Associació per a l’Estudi del Moble, una publicació anual pensada també per poder ser descarregada i impresa.

Es tracta d’una revista monogràfica que connecta el moble amb altres disciplines. Per aquesta raó en cada número, a part de les aportacions dels experts en moble, convidem a la participació d’estudiosos que treballen en altres camps diferents per enriquir-nos amb els seus coneixements.

Agafar una mica de distància i endinsar-se en matèries properes al moble ens sacseja, ens obliga a relativitzar i ens facilita noves mirades i dades fins aquell moment no tingudes en compte.

(Mónica Piera, presidenta de l’AEM)

Núm. 1
Rigalt, família d’artistes: dauradors, pintors i vitrallers

El primer Dossier AEM es titula Rigalt, família d’artistes: dauradors, pintors i vitrallers  i inclou articles signats pels millors especialistes en l’obra d’aquesta nissaga d’artistes, que va treballar a Barcelona des del segle XVIII fins el segle XX. Dossier AEM I posa especial atenció a les aportacions dels Rigalt a les arts aplicades i inclou rellevants novetats fruit de la recerca.

Dediquem aquest primer número de Dossier AEM als nostres socis i subscriptors, que havien mostrat interès en una revista digital. Agraïm el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’esforç de tots aquells que han col·laborat en el projecte

Comprar

(producte digital)

Núm. 2
Els Junyent. Artistes, decoradors i col·leccionistes

Els protagonistes de les jornades “Parlem de…” de l’any 2021 van ser els germans Sebastià i Oleguer Junyent, dues personalitats brillants de caràcters molt diferents, i que des de diferents angles van abastar l’ampli ventall artístic de l’època: la Barcelona d’entre els segles XIX i XX. Endinsar-se en la biografia d’aquests artistes és com mirar a través d’un calidoscopi: quan s’observa a través d’ell, es descobreix tot un món sorprenent que atrapa a l’instant.

La clau d’accés a aquesta mirada d’infinits matisos ens l’han proporcionada els diferents especialistes que han participat en les jornades, que amb les seves aportacions ens han donat a conèixer alguns aspectes inèdits i interessantíssims d’ambdós germans i d’altres personatges de la seva òrbita, així com algunes de les seves obres més singulars, moltes d’elles inèdites.

Més informació

(próximament)