Dossier AEM

Dossier AEM és la primera revista digital de l’Associació per a l’Estudi del Moble, una publicació anual pensada també per poder ser descarregada i impresa.

Es tracta d’una revista monogràfica que connecta el moble amb altres disciplines. Per aquesta raó en cada número, a part de les aportacions dels experts en moble, convidem a la participació d’estudiosos que treballen en altres camps diferents per enriquir-nos amb els seus coneixements.

 
 
 
 

Dossier AEM és una revista monogràfica que, a més, s’obre a connectar el moble amb altres disciplines. Les aportacions de cada un dels seus números volen oferir petites passes cap al coneixement global del moble.

(Mónica Piera, presidenta de l’AEM)

Núm.2

Els Junyent. Artistes, decoradors i col·leccionistes

Els protagonistes de les jornades “Parlem de…” de l’any 2021 van ser els germans Sebastià i Oleguer Junyent, dues personalitats brillants de caràcters molt diferents, i que des de diferents angles van abastar l’ampli ventall artístic de l’època: la Barcelona d’entre els segles XIX i XX. Endinsar-se en la biografia d’aquests artistes és com mirar a través d’un calidoscopi: quan s’observa a través d’ell, es descobreix tot un món sorprenent que atrapa a l’instant.

Núm.1

Rigalt, família d'artistes: dauradors, pintors i vitrallers

El primer Dossier AEM es titula Rigalt, família d’artistes: dauradors, pintors i vitrallers  i inclou articles signats pels millors especialistes en l’obra d’aquesta nissaga d’artistes, que va treballar a Barcelona des del segle XVIII fins el segle XX. Dossier AEM I posa especial atenció a les aportacions dels Rigalt a les arts aplicades i inclou rellevants novetats fruit de la recerca.