Blog

Exposició "Tocadors. Col·lecció del Museu de les Arts Decoratives"

Reuneix peces produides a Catalunya des del segle XVIII

Fins a l'1 de novembre de 2009

L’exposició Tocadors. Col·lecció del Museu de les Arts Decoratives de Barcelona, reuneix 17 tocadors produits a Catalunya des del segle XVIII del 30/07-01/11/2009.

Un recorregut per la galeria d’estudi del Disseny Hub de Barcelona de la mà de la comissària Mónica Piera. On ens mostra per primera vegada els tocadors de la col·lecció del Museu de les Arts Decoratives, tots de producció catalana entre els segles XVIII i XX. Permet, doncs, comprovar la varietat de formes i estructures que aquests mobles han presentat al llarg del temps. A més, revela una bona quantitat de dissenys, alguns concebuts per complir de manera simultània altres funcions, com ara la d’escriptori o la de contenidor. S’hi presenten alguns dels tocadors oberts i desmuntats per oferir-ne visions poc freqüents que contribueixen a fer entendre la forma com van ser construïts, alhora que ressalten la qualitat de les obres i el seu disseny.

Peça exposada a Tocadors. Col·lecció del Museu de les Arts Decoratives, DHUB 2009

Viatge a Holanda. T’obrim l’innovador Centre de Col•leccions dels Països Baixos

Una oportunitat única per descobrir el Centre de Col•leccions dels Països Baixos (CCNL), la memòria física del patrimoni holandès. De recent inauguració, i tancat al públic, es tracta d’un dipòsit de quatre col•leccions nacionals d’objectes no exposats: el Rijksmuseum d’Amsterdam, el Museu Openluchtmuseum, d’Arnhem, el Palais Het Loo d’Apeldoorn i l’Agència del Patrimoni Cultural (RCE) d’Amersfoort

Llegir més »

Visita a València

San Juan de Ribera impulsa la creació del Colegio-Seminario de Corpus Christi  que es, per la seva modernitat i avantguardisme, un dels centres culturals i artístics més innovadors del Renaixement espanyol.

Llegir més »

Assemblea general de socis 2022

L’Assemblea general de l’Associació per a l’Estudi del Moble (AEM) tindrà lloc  de manera presencial el dilluns 30 de maig a les 12.00 hores en primera convocatòria i a les 12.30 hores en segona convocatòria.

Llegir més »