Blog

Francesc Vidal, precursor del Modernisme

Exposició i activitats al voltant de Francesc Vidal

Museu del Disseny de Barcelona. Del 24 al 29 de maig

Cadira de braços de despatx (detall). Francesc Vidal i Jevellí. Barcelona, 1885-1889. Donació de Carles Casades de Còdol

Galeria Vidal 

Del 24 al 29 de maig.  De 10 a 20 h.
Amb motiu de la presentació de la publicació Francesc Vidal. L’aposta per les indústries d’art a Barcelona (1878-1914) editada pel Museu del Disseny, amb la vostra entrada al Museu podreu  visitar la Galeria Vidal. Si ets soci de l’Associació per a l’Estudi del Moble, la teva entrada al Museu és gratuïta. 

La mostra permet apropar-nos a la figura d’aquest industrial i moblista a través d’una selecció de mobiliari que permet situar-lo en el context del seu temps, a fi de destacar l’aportació dels seus tallers. Com a interiorista de la Casa Reial, del marquès de Comillas i les famílies benestants de la Febre d’Or, i com a autor d’obres tan rellevants com pot ser el mobiliari del palau Güell, el despatx de l’alcalde Rius i Taulet o el monument a Colom de Barcelona, sortits dels seus tallers, els projectes de Francesc Vidal van ser vistos a la llum d’una renaixença artística que culminaria a finals del segle XIX amb l’auge del tan celebrat Modernisme.

Presentació de la publicació Francesc Vidal. L’aposta per les indústries d’art a Barcelona (1878-1914)

Dimarts 24 de maig, 19 h.
No es pot parlar del modernisme sense fer referència a la figura de Francesc Vidal i Jevellí (1848-1914), creador dels tallers artístics més innovadors del seu temps, únics a Espanya.

El Museu del Disseny, amb l’edició de la publicació Francesc Vidal. L’aposta per les indústries d’art a Barcelona (1878-1914), vol reconèixer l’obra d’un dels personatges cabdals de la Barcelona artística del vuitcents i símbol de tota una època.

Per conèixer amb més profunditat la figura de Vidal, us convidem a la presentació de la publicació a càrrec dels autors del llibre: Ricard Bru, historiador de l’art; Mónica Piera, presidenta de l’Associació per a l’Estudi del Moble; i Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny de Barcelona.

Francesc Vidal a la sala japonesa el taller Vidal y Cía. Fotografia: Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic.
Arxiu Mas

Conferència + Visita comentada

Dijous 26 de maig, 18 h.
Amb motiu de la presentació de la publicació Francesc Vidal. L’aposta per les indústries d’art a Barcelona (1878-1914) editada pel Museu del Disseny, tindrà lloc  la conferència La decoració del palau Casades. Noves aportacions a càrrec de Josep Capsir, conservador de les col·leccions d’arts decoratives del Museu del Disseny i un dels autors del llibre.

Posteriorment, Mónica Piera, presidenta de l’Associació per a l’Estudi del Moble i també autora del llibre, farà una visita comentada del mobiliari exposat a la Galeria Vidal.

Cornucòpies. Francesc Vidal i Jevellí. Barcelona, 1885-1889. Donació de Carles Casades de Còdol.

Activitat organitzada pel Museu del Disseny de Barcelona.

Més informació

Descobreix El Vendrell

Descobreix El Vendrell: reobertura Museu Pau Casals amb la col·lecció del músic, l’extraordinari Museu Deu, la Fundació Apel·les Fenosa amb el taller de l’escultor, la Parròquia Sant Salvador amb decoració de Jujol i el Restaurant Vil·la Casals construit per ordre del músic en 1929

Llegir més »

Bon estiu!

Vídeo resum del curs anual organitzat per l’Associació per a l’Estudi del Moble (AEM) amb el suport del Museu del Disseny de Barcelona. Activitat emmarcada dins del projecte Fusta- Moble – Sostenibilitat

Llegir més »