III Congrés Iberoamericà d’Història del Moble 2020-2021

Conexiones és el títol del III Congrés Iberoamericà d’Història del Moble que organitza AEM.

Del 16 al 19 de setembre online 
Del 28 al 30 de maig a Barcelona

Formes, materials, orígens… Has pensat alguna vegada en el significat d’un moble? L’ “art” de conèixer els diferents elements que el conformen, així com el perquè de la seva creació, és tota una experiència pels qui estem envoltats de mobles.

El Congrés internacional que organitzem (16-19 setembre 2020 en format virtual i 28-30 maig 2021 de manera presencial a Barcelona) recull, en reconeixement a la investigadora María Paz Aguiló Alonso, i sota la temàtica de “connexions temporals, geogràfiques, matèriques i formals”, recerques d’experts del sector com Ma. Paz Aguiló, Ana María Fernández (Universitat d’Oviedo), Pilar Vélez (Museu del Disseny de Barcelona), Pedro Feduchi (Estudi Pedro Feduchi), Paolo Sustersic (Elisava) o Mónica Piera (AEM), tots ells membres del nostre Comitè Científic.

El 10 de setembre es difondrà el Llibre de Resums digital que inclou els resums escrits de les comunicacions, les presentacions gravades online i els temes de discussió de les taules.

Del 16 al 19 de setembre tindran lloc les taules de diàleg i debats, que se celebraran de manera virtual i en directe. Tant els comunicants com els assistents podran participar activament. És necessari inscriure’s amb temps perquè els grups són reduïts per facilitar l’intercanvi de coneixements.

El format virtual permet disposar de més temps per a veure les conferències sense perdre’t cap, així com poder-les visualitzar totes les vegades que un vulgui, per la qual cosa és una oportunitat excel·lent per a accedir a contingut de gran valor de manera simple i ràpida.

Del 28 al 30 de maig de 2021 realitzarem a Barcelona la fase presencial del Congrés. Podrem assistir a conferències marc, debats, tallers de treball i visites especials a col·leccions singulars sobre moble. Les seus principals són el Museu del Disseny de Barcelona i la Fundació Ramon Pla i Armegol.

A més, durant la setmana del 24 al 30 de maig, la ciutat s’obrirà al Congrés. Hem organitzat El Congrés del moble salta als carrers de Barcelona, unes rutes per a mostrar col·leccions, botigues, empreses i llocs amb mobles antics i actuals. Aquestes visites seran el colofó a un Congrés que permetrà ampliar el coneixement sobre moble, reflexionar sobre les seves connexions i descobrir noves obres.

T’ho perdràs?

L’Associació ofereix beques i descomptes als assistents al Congrés.

Us recordem que les reserves a les taules de diàleg online, així com als tallers i visites presencials seguiran l’ordre d’inscripció.

Ja podeu inscriure-us des de la nostra
botiga online