Blog

Jornades: Disseny per viure. Disseny, fusta i sostenibilitat

Curador: Òscar Guayabero

Disseny Hub Barcelona 23 de novembre de 2022

L’exposició temporal “Toquem fusta! Disseny, fusta i sostenibilitat” es complementa amb les jornades Disseny per viure el 23 de novembre. Aquest any se celebraran per sisena edició i aprofitaran per parlar dels temes que es presenten a la mostra del Disseny Hub Barcelona.

El curador de les jornades de Disseny per viure és Òscar Guayabero, que ha seleccionat diversos experts en les matèries que es toquen a l’exposició. D’aquesta manera, el programa inclou especialistes en la gestió del bosc, en la divulgació del món forestal, en el profit de la fusta dels arbres…Tot fins a arribar a com fer un objecte a partir de la fusta i com reciclar i re-utilitzar aquesta matèria primera per construir nous mobles i estris.

Els participants a les taules rodones i els comunicadors dels projectes venen de camps tan variats com l’arquitectura i la construcció, la Història de l’Art, el disseny, la fusteria i l’ebenisteria, la salut o el món de l’energia renovable.

L’Associació per a l’Estudi del Moble estarà present amb la presidenta Mónica Piera, directora del projecte Fusta, Moble i Sostenibilitat. La seva intervenció es titula “Restauració i reciclatge”, on explicarà aquests conceptes des del coneixement del moble.

A més a més, durant la jornada de Disseny per viure també hi estaran presents alguns dels fusters que participen en el workshop “Munta i desmunta”. Així, Max Madera hi serà a la taula rodona sobre nous materials, nous sistemes, nous valors. I Xavier Mas, de Mas Fuster, contarà la seva experiència al voltant del disseny.

L’assistència a aquesta jornada de Disseny per viure del 23 de novembre és gratuïta. Només cal inscriure’s en aquest enllaç.

Recorda que “Toquem fusta! Disseny, fusta i sostenibilitat” és una exposició temporal al Disseny Hub. Es pot visitar del 9 de novembre al 22 de gener de 2023.

L’exposició també compta amb el Taller familiar Sentiràs la fusta, tots els diumenges a les 11.30 h. Amb inscripció prèvia.