Madrid: 5 Reales Sitios, 4 segles, 3 visites en exclusiva

Del 14 al 16 de novembre del 2019

Sota el guiatge dels conservadors responsables dels Reales Sitios Madrid. Ens acompanyaran Mónica Piera, presidenta de l’Associació, i per descomptat Núria Ruíz, secretària de la Junta i responsable de l’organització de tots els nostres viatges.

Programa del viatge:

Tindrem el privilegi d’accedir al reliquiari, visitar el pessebre napolità i també la divina guarderia, amb la seva magnífica col·lecció de nens Jesús.

Visita exclusiva per a l’AEM, tancat a visites externes

Un dels interiors més excepcionals del nostre patrimoni.
En grups molt reduïts, en silenci i amb un calçat protector, entrarem en un conjunt únic del Real Taller de Ebanistería, completament fet de marqueteria, començat pel conegut ebenista Teodoro Oncell i acabat per Ángel Maeso.

Visita exclusiva per a l’AEM, tancat a visites externes

Un espai sacre, desconegut i teatral. La calaixera renaixentista, el retaule barroc de la Sagrada Forma i les portes de carei son treballs sobresalients.

Visita exclusiva per a l’AEM, tancat a visites externes

Les habitacions del rei Felip II conserven algunes de les meravelles de la seva col·lecció d’art. Ens fixarem en les portes de marqueteria portades expressament d’Augsburg, obra de B. Weisshaupt.

És emocionant gaudir d’aquesta exquisida decoració, conservada en estat original, amb mobiliari d’època Carles IV i realitzada seguint dissenys de Jean- Démosthène Dugourc.

Oportunitat única per admirar de prop les obres d’art que conserva el reliquiari del monestir. Es tracta d’una sala excepcional per la coherència decorativa, l’estat de conservació i la riquesa de les peces.

A la sala de la porcellana, parets, làmpades i sostres reflectits als miralls creen un espai oníric. Un bon exemple de les creacions rococós, on podem arribar a confondre allò real amb allò irreal.

 

Jean-Démosthène Dugourc va demostrar una gran capacitat creativa en aquest palauet, on va tenir a la seva disposició els millors artistes del moment. Bellesa de conjunt, delicadesa als detalls.

El cadiratge i els miralls, dissenyats per Mattia Gasparini per a la Pieza de Vestir de Carles III i realitzats per José Canops i el seu taller, són obres mestres de l’ebenisteria cortesana d’estil rococó.

Feriarte tornarà a reunir l’art i les antiguitats més exclusives a Madrid. Hi participaran més de 90 antiquaris i galeries d’art, que exposaran milers de peces amb més de 100 anys.

Condicions de reserva i pagament:

El preu del viatge inclou:

– Trasllats en autocar (anada i tornada). Recorregut: Madrid – El Escorial i Madrid – Aranjuez
– Entrades a palaus i visites guiades
– 2 dinars
– Assegurança de viatge
– Acompanyant

El preu del viatge no inclou:

– Hotel ni transport Barcelona- Madrid
– Resta de dinars i sopars

Condicions de reserva i pagament:

– PVP: 495 €
– Preu soci: 395 €
– Confirmació abans del: 4 d’octubre de 2019
– Paga i senyal: 50 % al moment de la confirmació
– Segon pagament: 15 d’octubre de 2019

Cancel·lacions i penalitzacions:

Amb aquests preus no s’accepten canvis ni cancel·lacions. En cas de motius justificats de cancel·lació hi haurà un càrrec mínim de 60 euros.