Mónica Piera parla a Catalunya Ràdio

La Mónica Piera parla al programa de divulgació històrica En guàrdia! de Catalunya Ràdio amb l’Enric Calpena sobre el moble del segle XVIII a Catalunya i com ens parla sobre el tarannà d’aquella societat. 

En guàrdia! es va estrenar l’any 2001 i ja porta 16 temporades amb més de 600 programes emesos. Escolta el podcast aquí:

El creixement econòmic experimentat per Catalunya al segle XVIII, gràcies al comerç i a les primeres activitats industrials, va comportar un increment de la població i la construcció de cases de nova planta. La fabricació dels mobles que havien d’omplir els diferents racons d’aquests nous habitatges és un exemple de la creativitat i el bon nivell assolit pels artesans de la fusta arreu del país. Com a objecte pràctic d’ús quotidià, però també com a símbol d’estatus social, els mobles del segle XVIII mostren de manera diàfana el tarannà d’aquella societat. En parlem amb Josep M. Solé i Sabaté, historiador, i Mònica Piera, doctora en Història de l’Art i cofundadora de l’Associació per a l’Estudi del Moble.