Blog

Nomenament de Mónica Piera

Acadèmica de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi

La Dra. Mónica Piera Miquel  va prendre possesió del seu nou càrrec com acadèmica de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el dia 15 de setembre de 2021.

L’acte va tenir lloc en sessió pública, a l’edifici de la Llotja de Barcelona. 

Es tracta d’un altíssim reconeixement a un treball incansable, centrat en el moble i la seva conservació, i creant consciència del seu valor patrimonial.

L’acte va començar amb el discurs de la nova acadèmica, titulat El secreter de Josep Francesc de Caramany, després d’elogiar la figura de Daniel Giralt-Miracle i Rodríguez, el lloc del qual ocupa.

El dr. Giralt-Miracle ha demanat ser rellevat per voluntat pròpia, passant a ser acadèmic supernumerari. D’ell, Mónica Piera ha destacat la influència que ha exercit en els historiadors de l’art de la seva generació, i com és una generació que ha crescut amb ell i ha estat motiu de reflexió, especialment sobre temes referents a l’art contemporani.

Després  va tenir lloc el discurs de contesta de l’acadèmia numerària, la Dra. Pilar Vélez, directora també del Museu del Disseny de Barcelona.  En paraules de la Dra. Vélez “Hi ha moltes maneres de descriure el tarannà d’una persona. Parlant de la nova acadèmica, fer-ho d’una manera breu i concisa és afirmar “no li cauen els anells”. És a dir, és capaç de fer tot allò que calgui per assolir una fita. És el cas, el seu, d’una persona que ha fet de tot en l’ample món de l’antiquariat, el patrimoni, la recerca i la divulgació. Això explica el seu gran coneixement, la gran curiositat i la flexibilitat i amplitud de mires. En cap cas és una mera teòrica, sino ben al contrari, és una dona d’esperit pràctic, activa i resolutiva, amb una gran capacitat de treball i entusiasme per tot allò que toca i que li agrada difondre. Tot plegat li ha atorgat l’expertesa i el coneixement que avui li reconeixem”.
L’acte va acabar amb el President de l’Acadèmia atorgant la medalla a la Dra. Piera, en un acte molt solemne i amb els assistents brindant a una copa de cava per celebrar aquest gran homenatge

Assemblea general de socis 2022

L’Assemblea general de l’Associació per a l’Estudi del Moble (AEM) tindrà lloc  de manera presencial el dilluns 30 de maig a les 12.00 hores en primera convocatòria i a les 12.30 hores en segona convocatòria.

Llegir més »

Galeria Vidal

Amb motiu de la presentació de la publicació Francesc Vidal. L’aposta per les indústries d’art a Barcelona (1878-1914) editada pel Museu del Disseny, amb la vostra entrada al Museu podreu  visitar la Galeria Vidal.

Llegir més »