Taller

Sentiràs la Fusta. Experiència amb els 5 sentits

Properament

Amb la col·laboració de

Amb l’objectiu d’apropar la natura per prendre consciència del que aporten els arbres, i analitzar el moble antic com a via per produir i consumir mobles actuals (recuperar el que està fet, treballar amb materials locals i naturals…), s’idea un taller dividit en fases que contemplen la identificació i observació dels arbres en el seu medi, l’anàlisi de les seves fustes a través de mostres reals i la presentació de mobles construïts amb les fustes analitzades.

El taller estudia la fusta des que és part de l’arbre fins que es converteix en matèria primera dels mobles antics i s’apropa a la vessant sensorial –les característiques perceptibles amb els sentits–. En el taller s’apropa als participants a aquestes dues cares de la fusta per tal de conscienciar sobre el seu valor mediambiental i psicològic.
Desvela que la millor sostenibilitat passa per l’ús controlat dels boscos i l’aprofitament de mobles de fusta natural que ja estan construïts.

L’activitat es realitza al Museu del Disseny de Barcelona. Es planteja que sigui una activitat periòdica celebrada en diferents espais.

Amb el suport del Departament de Cultura: