Assessoria i Conservació

L’Associació du a terme assessoria en conservació-restauració per a col·leccions públiques i privades, museus, cases museu i fundacions, antiquaris i subhastes. Assessora en terminologia específica sobre moble, fustes i fusteria.

2017

El Museu del Disseny de Barcelona va rebre la donació de la documentació de Mobles Casas. AEM va assessorar en la selecció de peces a ingressar en el museu.

El Temple Expiatori del Sagrat Cor del Tibidabo necessitava estudiar l’estat de conservacio d’un oratori modernista de J. Busquests. L’associació va dirigir els estudis previs, i es va implicar en la difusió de l’espai per tal d’ajudar a la salvació i posada en valor.

Temple Tibidabo

2012

El Departament de Cultura de la Generalitat comandà un informe sobre la qualitat i excepcionalitat d’una taula del segle XVIII de la que s’havia demanat permís d’exportació. L’AEM presentà l’informe a partir del qual es van prendre decisions.

La direcció de la Fundació Institut Casa Amatller d’Art Hispànic va demanar a l’AEM col·laboració per tal de establir criteris a l’hora de restaurar els mobles que havien de ser exposat en aquesta casa-museu construïda per J. Puig i Cadafalch.

logo-fundacioamatller

2010

El Museu d’Arts Decoratives de Barcelona necessitava estudiar les col·leccions de mobiliari com a pas previ a la selecció de peces que s’exposarien en el nou Museu del Disseny. L’Associació va posar en marxa accions que van permetre la selecció. També va redactar el discurs d’algunes de les col·leccions i va difondre aquestes accions internes de museu a partir de cursos, publicacions i visites.