Assessoria i Conservació

L’Associació du a terme assessoria en conservació-restauració per a col·leccions públiques i privades, museus, cases museu i fundacions, antiquaris i subhastes. Acompanya a particulars en la tasca de conservar interiors i mobles. Realitza estudis i catalogacions. Assessora en terminologia específica sobre moble, fustes i fusteria. Interven per a la preservació de la documentació sobre moble. 

Alguns exemples de la nostra feina:
2021
Assessoria i conservació
Donació del fons del Taller Parcerisas

L’Associació presenta al Centre de Documentació del Museu del Disseny de Barcelona un extens arxiu de Rafael Parcerisas Serra, un interiorista, fuster i ebenista actiu a la primera meitat del segle XX. És el senyor Francesc Parcerisas, net de l’ebenista, qui ofereix la donació a l'Associcació.  Al desembre de 2021 es va signar oficialment la donació del Fons Parcerisas.

Assesoria i conservació
Mediació amb el Museu Tèxtil de Terrassa per restaurar algunes peces de la col·lecció Núria Pla

En l’exposició Decórum, vestir la casa per a l'ocasió, organitzada en el Museu Tèxtil de Terrassa  i comissariada per Mónica Piera, es van exposar i restaurar diverses peces de la col•lecció Núria Pla. Hi destaca la restauració d’un banc plegable de vellut, a més d’un llit de campanya, una arqueta espanyola del segle XVII, un mirall de paret ebonitzat del segle XVII, o una cornucòpia espanyola en fusta daurada del segle XVIII.

2017
Assessoria i conservació
Museu d'Arts Decoratives de Barcelona

El Museu del Disseny de Barcelona va rebre la donació de la documentació de Mobles Casas. AEM va assessorar en la selecció de peces a ingressar en el museu.

Assessoria i conservació
Temple Expiatori del Sagrat Cor del Tibidabo

El Temple Expiatori del Sagrat Cor del Tibidabo necessitava estudiar l’estat de conservacio d’un oratori modernista de J. Busquests. L’Associació va dirigir els estudis previs, i es va implicar en la difusió de l’espai per tal d’ajudar a la salvació i posada en valor.

2012
Assessoria i conservació
Museu d'Arts Decoratives de Barcelona

El Departament de Cultura de la Generalitat comandà un informe sobre la qualitat i excepcionalitat d’una taula del segle XVIII de la que s’havia demanat permís d’exportació. L’AEM presentà l’informe a partir del qual es van prendre decisions.

Assessoria i conservació
Fundació Institut Casa Amatller d'Art Hispànic

La direcció de la Fundació Institut Casa Amatller d'Art Hispànic va demanar a l'AEM col·laboració per tal de establir criteris a l’hora de restaurar els mobles que havien de ser exposat en aquesta casa-museu construïda per J. Puig i Cadafalch.

2010
Assessoria i conservació
Museu d'Arts Decoratives de Barcelona

El Museu d'Arts Decoratives de Barcelona necessitava estudiar les col·leccions de mobiliari com a pas previ a la selecció de peces que s’exposarien en el nou Museu del Disseny. L'Associació va posar en marxa accions que van permetre la selecció. També va redactar el discurs d’algunes de les col·leccions i va difondre aquestes accions internes de museu a partir de cursos, publicacions i visites.