Projectes

L’AEM du a terme projectes d’investigació, sovint en col·laboració amb altres centres d’estudi.

2019
Projectes
Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa

L'Associació col•labora amb un préstec d’una col•lecció de fustes de la xiloteca de l’Associació per a l’exposició Decòrum. Vestir la casa per a l’ocasió, del Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa

2018
Projectes
Museu del Disseny de Barcelona

Presentar al Museu del Disseny l’empresa Ferrocolor, els propietaris dels quals volien fer donació d’obres i documentació. Gemma Rovirosa de l’AEM va ajudar a la selecció, assessorar sobre la classificació i estudiar les obres finalment escollides.

2015
Projectes
Basílica de Santa Maria del Pi

Participació en el projecte de salvació del Tabernacle de l’Àngel Tort de Adrià Ferran propietat de la Basílica de Santa Maria del Pi. Organització de conferències i visites, i difusió del seu interès.

2008
Projectes
Museu Comarcal de La Garrotxa

L’ AEM i el departament de Conservació-Restauració de la Universitat de Barcelona van lliurar al Museu Comarcal de La Garrotxa els resultats de la investigació de cinc mobles decorats amb embotit d’argent dels que es comptava amb una font d’informació excepcional: la signatura d’una de les peces. L'estudi tenia com a objectiu determinar la composició de l’embotit metàl·lic i el seu procés d’alteració.

Formant part d'aquest estudi es va presentar un pòster a Londres:

6th European Comission Conference on Sustaining Europe’s Cultural Heritage 2004
Physico-chemical characterization of metallic decoration in antique furniture.

2006
Projectes
Fundació Caixa Girona i Fundació Mascort

L'Associació per a l’Estudi del Moble va portar a terme una recerca exhaustiva sobre el mobiliari de les comarques de l’Alt i Baix Empordà al segle XVIII dirigida per la doctora en història de l’art, Mónica Piera.

La investigació es va concretar en l'exposició “El moble de l’Empordà al s. XVIII”, a la Fundació Caixa Girona, el 2008, amb un catàleg i un extens i luxós llibre editat per la Fundació Mascort sota el títol “Audàcia i Delicadesa.
El moble de Torroella de Montgrí i l’Empordà (1700-1800)”

Projectes
Ajuntament de La Selva del Camp i la Diputació de Tarragona

El projecte d’investigació El moble i els interiors de les cases a La Selva del Camp en el segle XVIII neix de la voluntat d’investigar, catalogar i donar a conèixer els mobles i els interiors de les cases d’aquesta localitat en aquest període. Així com també per identificar-ne els artesans i tallers existents.
Un projecte dut a terme gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de La Selva del Camp i la Diputació de Tarragona