Visita a l’exposició L’Univers de Jean Prouvé

Dimarts, 26 d’octubre. CaixaForum Barcelona

L’exposició L’univers de Jean Prouvé. Arquitectura / Indústria / Mobiliari és una retrospectiva que repassa l’obra de l’industrial i dissenyador de mobiliari francès que, a mitjan segle xx, va revolucionar les tècniques de construcció amb elements prefabricats

Visita exclusiva i gratuïta per a socis i alumnes del curs Història del Moble. Segles XX i XXI

 


Prouvé, considerat un dels innovadors del segle xx, va impulsar una arquitectura assequible i de qualitat destinada al màxim nombre possible de persones. Els seus mobles es van caracteritzar per la resistència, la senzillesa i la lleugeresa.

Aquesta retrospectiva segueix cronològicament els començaments de Jean Prouvé (París, 1901 – Nancy, 1984) com a ferrer, les primeres feines amb arquitectes moderns com Robert Mallet-Stevens, Eugène Beaudouin i Marcel Lods, Le Corbusier i Pierre Jeanneret, fins a les seves creacions de mobiliari per a comunitats i els seus edificis prefabricats més coneguts com la Maison Métropole, la Maison Coc o la Maison des Jours Meilleurs. Al capdavant de la seva empresa, treballa enfocat en un objectiu: la industrialització de la construcció i la producció en sèrie de mobles.

L’univers de Prouvé és el taller, el treball en equip, el domini de les tècniques, la passió pels materials, la col·laboració amb els arquitectes, el fet de compartir-ho amb els seus estudiants d’enginyeria i l’ambició de crear productes per al major nombre de persones possible.

A més, si ets soci de l’Associació, tens un 50% de descompte a les activitats en torn de l’exposició: Consúlta-les aquí i demana el teu codi de descompte

Amb el suport de: