Blog

Visita a l'exposició Objectes comuns.
Històries locals, debats globals

Activitat Exclusiva i gratuita per a socis i subscriptors

Dimecres, 19 de gener a les 18.00 hores

Amb Oriol Pibernat, comissari de l’exposició

La mostra pretén posar de manifest l’enorme impacte social, estètic i cultural del disseny, capaç de convertir objectes comuns en peces exemplars i rellevants culturalment. A més, fa palès que el disseny canalitza valors col•lectius, patrimonials, d’identitats i ciutadanies múltiples i compartides que ens permeten reconèixer-nos o reconèixer els altres en la dimensió simbòlica dels objectes.

L’exposició també evidencia com el disseny dialoga amb els grans temes de la contemporaneïtat i intenta aportar respostes als reptes col•lectius que tenim com a societat. Per assolir aquests objectius, la mostra vincula el passat, que li atorga profunditat històrica, amb el present, que atorga actualitat temàtica. La mostra posa de relleu la importància que ha tingut aquesta disciplina a la ciutat des del segle XX fins als nostres dies, parla del seu pes cultural i del paper que juga en la mateixa identitat urbana, contribuint a reforçar i enriquir aquesta identificació.

Entre les peces que es poden veure a la mostra hi ha icones del disseny autòcton com ara la cadira Butterfly o BKF, les butaques Catalana i del GATCPAC, els llums Disa de Coderch i TMC de Milà i Sagnier, les setrilleres Marquina, el pal de fregar, el banc Catalano d’Òscar Tusquets i Lluís Clotet, o la motocicleta Impala.

Inscripcions i consultes
info@estudidelmoble.com
932 56 67 85

Amb el suport de:

Assemblea general de socis 2022

L’Assemblea general de l’Associació per a l’Estudi del Moble (AEM) tindrà lloc  de manera presencial el dilluns 30 de maig a les 12.00 hores en primera convocatòria i a les 12.30 hores en segona convocatòria.

Llegir més »

Galeria Vidal

Amb motiu de la presentació de la publicació Francesc Vidal. L’aposta per les indústries d’art a Barcelona (1878-1914) editada pel Museu del Disseny, amb la vostra entrada al Museu podreu  visitar la Galeria Vidal.

Llegir més »